Nagy verseny, csúcs nevezéssel

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a 7. 10 Személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokság Domboriban. A verseny rekordszámú részvétellel zajlott. 120 legénység nevezett be a két napos bajnokságra. Szombaton a 200 m-es, vasárnap a 2000 m-es verseny zajlott.

Tovább

Sárkányhajóban is kezdenek a sárkányhajósok...

Szombaton a szövetség sportolói, klubjai, a sikeres Outrigger Magyar Bajnokságot követően sárkányhajókban is összemérik tudásukat.

Tovább

Napfény, szél és jó hangulat az Ourigger Magyar Bajnokságon

Vasárnap zárult a kétnapos outrigger sárkányhajó bajnokság Sukorón. A verseny mindkét napján magas színvonalon versenyeztek egymás ellen a klubok által nevezett versenyzők. Minden korosztályban erős döntőkre került sor. Az eredmények magukért beszélnek.

Tovább

Indul a 2021. évi versenyszezon

A Velencei Evezőspályán hétvégén, kezdetét veszi a Magyar Sárkányhajó Szövetség 2021. évi versenysorozata. Az 5. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság szombati napján a 150 m-es, vasárnapi napján az 1500 m-es vesrenyszámok kerülnek megrendezésre.

Tovább

Elbúcsúztatták Tóth Lászlót

A Fiumei Úti Sírkertben 2021. május 7-én búcsúztatták el a közelmúltban elhunyt Tóth Lászlót, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnökségi tagját. A temetésén búcsúbeszédet mondott Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke is, aki Tóth László sporthoz és munkához való kimeríthetetlen energiáját és elkötelezettségét méltatta.

Tovább

Egész napos elnökségi ülés

A szövetség elnöksége március 25.-én egésznapos elnökségi ülést tartott, ahol többek között megvitatta és elfogadta a 2021. évi eseménynaptárt.

Tovább

Elbúcsúztunk Laci bácsitól

Hétfőn délelőtt, szűk családi és sportágképviseleti körben búcsúztattuk el – végakarata szerint – Domboriban id. Sziklenka Lászlót, mindenki Laci bácsiját. A Magyar Sárkányhajó Szövetség Örökös Tiszteletbeli Elnökétől, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség nevében Schmidt Gábor elnök, és a kétszeres olimpiai bronzérmes Kozmann György búcsúzott. Szövetségünk nevében Járosi Péter elnök emlékezett, mondott beszédet.

Tovább

Sziklenka László 1935 – 2020

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy id. Sziklenka László, Laci bácsi, a mai napon 85 éves korában elhunyt, megtért teremtőjéhez. Nyugodjon békében! A magyar sporttársadalom, köztük a Magyar Sárkányhajó Szövetség közössége, örökké őrizni fogja emlékét.

Tovább

Sárkányok a tavon

Újra sárkányhajósok veszik birtokba a Csónakázó-tavat. A sárkányhajó sportban az idei utolsó, szezonzáró összecsapásra szeptember 27-28. között kerül sor. A 14. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál és Nebuló Kupa első napján, pénteken a nebulóké, míg szombaton a felnőtteké lesz a víz.

Tovább

Esőfutam marathoni távon Szegeden

Az elmúlt hétvégén megrendezésre került a 10. Szegedi Sárkányhajó Fesztivál melynek a Huszár Mátyás Rakpart, valamint a Tisza Öreg híd feletti szakasza adott helyet. A tradicionális Halászléfőző verseny mennyei illatainak köszönhetően igazi szögedi hangulatban volt része a versenyzőknek.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság