Idén is sütött a nap Velencében

Az idén 45. alkalommal megrendezett olaszországi Vogalonga vizi fesztiválon, nagyon sok magyar sárkányhajó legénység szelte a tenger, és a csatornák habjait. A méltán népszerű "versenyen", nem csak sárkányhajókkal, hanem számtalan más kézzel hajtott vizi sport eszközzel vesznek részt a sportolók, és az olasz hagyományőrzők. A hangulat idén is fergeteges volt. Gratulálunk a magyar résztvevőknek!

Tovább

Lezajlott a 17. Sárkányhajó Magyar Bajnokság

Színvonalas, jó versenyzést hozott a 17. Magyar Bajnokság, melynek futamait ismét Domboriban szervezte a szövetség. A három napos verseny péntekén a 2000 m-s, szombaton a 200 m-s, vasárnap az 500 m-s versenyszámok kerültek megrendezésre. Az ifjúsági, premier és senior csapatok, sokszor kiélezett csatákat vívtak egymás ellen. A hétvége során kiemelkedően szerepeltek a premier osztályban a Kőrös és a Rába legénységei, senior korosztályban pedig a Dragon Aqua legénységei diadalmaskodtak. Gratulálunk a csapatoknak.

Tovább

Győri Nebuló Kupa és Fesztivál, csúcs részvételel

Az elmúlt pénteken rekord részvétellel került megrendezésre Győrben a Nebuló Kupa és első ízben a Centrum Kupa, majd szombaton a 15. Győri Sárkányhajó Fesztivál. A magas vízállás miatt, rendhagyó módon nem a Mosoni-Dunán, hanem a Mosoni-Duna holt-ágán az Aranypart 2-ön kerültek megrendezésre a versenyek.

Tovább

Sárkányhajós hétvégék következnek

Az egymást követő három hétvégén sok versenyzési lehetőségben lesz része a sárkányhajósportot művelőknek, és felejthetetlen látványban az eseményre kilátogató közönségnek.

Tovább

Az elmúlt hétvégén jól esett az eső és az evezés

Az emúlt hét vasárnapján extrém körülmények között zajlott a 3. Outrigger Magyar Bajnokság Sukorón, az evezős pályán. A verseny az utolsó erőpróba volt a premier versenyzők előtt, hiszen az eredmények tükrében a szövetségi kapitány kihirdette a 2019. évi IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság premier open versenyzői keretét.

Tovább

Tisztújítás a Magyar Sárkányhajó Szövetségnél

Az elmúlt hétvégén Baján tartotta a Magyar Sárkányhajó Szövetség, az éves Küldöttgyűlését. A Küldöttgyűlésen tisztújításra is sor került. Újabb négy évre a szövetség elnökének választották Járosi Pétert, aki 2003 óta tölt be vezető pozíciót a sárkányhajó sport magyarországi irányító szervezetében.

Tovább

Borongós időben, hangulatos, magasszínvonalú verseny Baján

Szombaton ismét Baja adott otthont a sárkányhajó hosszútávú magyar bajnokságnak. Immáron a nyolcadik egymást követő évben kezdődik Baján a versenyszezon, a hosszúra nyúlt téli felkészülést követően itt versenyeznek először a sárkányhajósaink. Az idei évben az időjárás nem teljesen fogadta a kegyeibe a csapatokat, hiszen a megszokottnál hűvösebb időben készülődtek a délelőtti rajtra.

Tovább

Idén is Baján kezdődik a nyílt vizi versenyszezon

Április utolsó szombatján, Baján kerül megrendezésre a 8. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság. Idén is sok csapat versenyez a különböző kategóriában, és még a határon túlról is érkezik sárkányhajó legénység a versenyre.

Tovább

A nemzeti válogatott és klubjaink legénységei elkezdték a felkészülést az Európa - bajnokságra és a Világbajnokságra

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportlói idén két világversenyen képviselik hazánkat. 2019. július 24 - 28. között Sevillaban, Spanyolországban a 18. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokság; 2019. augusztus 20 - 25 között Pattayaban, Thaiföldön a 14. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság kerül megrendezésre.

Tovább

4. Szarvasi Medencés Sárkányhajó Bajnokság

A Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sportegyesület szombaton rendezte meg negyedik alkalommal a medencés bajnokságot Szarvason. Az ország sok pontjáról vettek részt csapatok a szinvonalasan megszervezett versenyen. Gratulálunk a szervezőknek és a résztvevőknek!

Tovább

Simi 2023

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2023. augusztus 7 - 13 között Pattayaban, Thaiföldön a 16. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon, 2023. szeptember 7 - 10. között Ravennában, Olaszországban a 19. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság