Vissza

Ez volt minden idők legjobb magyar Világjátékok-szereplése

A elmúlt 10 napot követően, látványos záróünnepséggel véget ért a nem olimpiai sportágak multisport versenye, amelyen 112 ország több, mint 3600 sportolója vett részt. Magyarország 27 érmet gyűjtve 11 arannyal, 7 ezüsttel és 9 bronzzal várakozáson felül teljesítve, minden idők legsikeresebb magyar Világjátékok-szereplését produkálta.

Ez volt minden idők legjobb magyar Világjátékok-szereplése

Vargáné Andrejkó Edina csapatvezető így értékelte az elmúlt 10 napot: „Mindenki erőn felül teljesített. Ez nem csupán a sportolókra értendő. Az orvosi stáb, a csapatiroda, és a média team is sokat tett azért, hogy minden a lehető legjobban alakuljon. A 27 érem önmagáért beszél. A Nemzeti Versenysport Szövetség nevében mondhatom: büszkék vagyunk versenyzőinkre, hiszen minden idők legjobb magyar Világjátékok-szereplését produkálták. Az érmeseken kívül kiváló teljesítményt nyújtott mindenki, hiszen több pontszerzőnk volt".

Magyarország az éremtáblázaton a 6. helyen végzett. Az rangsor élén a németek zártak, megelőzve az amerikaiakat. A 12. Világjátékok házigazdája 2025-ben a kínai Csengtu lesz.

A 11. Világjátékokon érmet szerző magyar sportolók:

- Aranyérmesek

Aerodance csoport - Farkas Balázs, Hajdú Kata, Lőcsei Zoltán, Makranszki Anna, Ruzicska Vanessza, Ökrös Janka, Simon Zsófia, Szőllősi Panna

Aerobik trió - Bali Dániel, Mazács Fanni, Farkas Balázs

Maratoni kajak – Kiszli Vanda, sprinttáv

Maratoni Kajak – Kiszli Vanda, klasszikus táv

Uszonyosúszás – Senánszky Petra, 50 méteres uszonyos gyors

Uszonyosúszás – Senánszky Petra, 100 méteres uszonyos gyors

Uszonyosúszás - Holoda Péter, 100 méteres uszonyos gyors

Uszonyosúszás – Mozsár Alex, 400 méteres felszíni úszás

Vízi- és életmentés – Női 4X50 méteres akadályváltó (Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn és Ugrai Panna)

Vízi- és életmentés – Férfi 4X50 méteres akadályváltó (Szabó Szebasztián, Gyárfás Bence, Takács Krisztián, Balog Gábor és Giczi Mátyás)

Vízi- és életmentés – Férfi 4X50 méteres vegyesváltó (Szabó Szebasztián, Gyárfás Bence, Takács Krisztián, Balog Gábor és Giczi Mátyás)

- Ezüstérmesek

Aerobik csoport – Bali Dániel, Mazács Fanni, Farkas Balázs, Szőllősi Panna, Lőcsei Zoltán

Aerobik vegyespáros – Bali Dániel, Mazács Fanni

Uszonyosúszás – Mozsár Alex, 200 méteres felszíni úszás

Uszonyosúszás – Varga Krisztina, 100 méteres uszonyos gyors

Uszonyosúszás – Női 4X100 méteres felszíni váltó (Suba Sára, Senánszky Petra, Károlyi Csilla, Varga Krisztina)

Karate – Tadissi Martial (67 kg)

Vízi- és életmentés – Női 4X50 méteres vegyesváltó (Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Ugrai Panna és Verrasztó Evelyn)

- Bronzérmesek

Maratoni kajak – Csikós Zsóka, sprinttáv

Uszonyosúszás – Bukor Ádám, 200 méteres felszíni úszás

Uszonyosúszás – Bukor Ádám, 400 méteres felszíni úszás

Uszonyosúszás – Varga Krisztina, 50 méteres uszonyos gyors

Uszonyosúszás – Károlyi Csilla, 200 méteres felszíni úszás

Ritmikus gimnasztika – Pigniczki Fanni, labda

Ritmikus gimnasztika – Pigniczki Fanni, karika

Muaythai – Spéth Norbert (67 kg)

Muaythai – Sándorfi Ajsa (60 kg)

 

További hírek

Mar.
04.
Edzőtábor és szakmai nap Tatán

Edzőtábor és szakmai nap Tatán

Az elmúlt hétvégén háromnapos edzőtáborban vettek részt az U18, U24, és Premier életkorú sportolok a Tatai Edzőtáborban. Az edzőtábor elsődleges célja melyet maximálisan sikerült megvalósítani, az utánpótlás, és a premier válogatott keret tagjainak összetartása, kondicionális teljesítőképességének felmérése, fejlesztése, közösség fejlesztés és csapatépítés. A harmadik napon vasárnap, a szövetség 2024. évi sportszakmai napja került megrendezésre, ahol több sportágspecifikus szakmai előadást és a HUNADÓ tájékoztatóját hallgatták meg a sportolók és a klubok vezetői.

Tovább
Feb.
29.
NVESZ Év Sportolói Gála – 64 kiváló sportembert díjaztak

NVESZ Év Sportolói Gála – 64 kiváló sportembert díjaztak

Díjazott a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ)! A 62 szövetséget képviselő sportköztestület a Budapest Marriott Hotelben megtartott gáláján 37 szövetség 64 sportolója vehetett át díjat a 2023-ban nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért. Az NVESZ Év Sportolója díjra az egyes sportszövetségek jelölték a legsikeresebb versenyzőket. Ők valamennyien kimagasló eredményeket értek el a világ- és Európa-bajnokságokon, vagy éppen a Küzdősportok Világjátékán. A hagyományoknak megfelelően az NVESZ-gáláján adták át a dr. Leyrer Richárd díjat is.

Tovább
Feb.
11.
10.  Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság

10. Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság

Szarvason 8. alkalommal rendeztek medencés sárkányhajó versenyt. A Magyar Sárkányhajó Szövetség ebben az évben is a Körös Dragon SE-t bízta meg a Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság rendezésével, így a szövetség részéről jubilált a rendezvény, hiszen ez volt a 10. medencés bajnokság. 72 nevezés érkezett a rendezvényre, ahol összesen 124 futamban mérkőztek meg az ellenfelek egymással. A kategóriák változatlanok voltak az előző évekhez képest.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság