J-Dragon

J-Dragon was established in 2012 with the mission and vision of encouraging more young new bloods to devote themselves in dragon boat sport to pass on the sport and its culture. Since its establishment, we have been encouraging team members to participate in different dragon boat-related activities and trainings.

Tovább

Philadelphia Flying Phoenix

The Philadelphia Flying Phoenix Senior A and B Dragon Boat teams have traveled from Philadelphia, Pennsylvania, USA. We provide a challenging and competitive environment for women from all walks of life, including a breast cancer survivor and youth team. We race locally in the Philadelphia area as well as nationally and internationally.

Tovább

Dragonheart Vermont Club, Burlington, Vermont USA

Dragonheart Vermont is a dynamic dragon boat organization located in Burlington, Vermont nestled between Lake Champlain and the Green Mountains. The club began in 2004 as a breast cancer survivor dragon boat team focusing on living, not cancer. Today, Dragonheart Vermont is a 200-member club with 10 different racing crews.

Tovább

Csúcsokat döntenek a dragonosok

Sikeres VB felkészüléssel és eredményes EB válogatóval zárult a Magyar Bajnokság Fadd-Domboriban

Tovább

Utolsó erőpróbájukra készülnek a dragonosok a szegedi VB előtt, és hangolnak az Európa - bajnokságra

A június igazán gazdag időszak a sárkányhajósok számára, hiszen a győri sárkányhajó fesztivál után június 8 és 10 között már Fadd – Domboriban mérkőznek meg ismételten a csapatok. A három napos versenyfutamokon valamennyi korosztály képviselteti magát, hiszen az U18, Premier, Senior„A” és „B” korosztályban is vízre szállnak a sárkányhajósok. A dunai holtág nyugodt vize június 23-án is felbolydul majd, hiszen a 12,5 m hosszú hajókülönlegességek ekkor is birtokba veszik a vizet. Mind a két verseny egyben válogató is az augusztusban Németországban megrendezésre kerülő 13. EDBF Nemeztek Közötti Európa – bajnokságra.

Tovább

Újabb mérföldkövet teljesítettek a VB-re készülő csapatok

Egzotikus sárkányok kavarták fel a Mosoni Duna vizét június 2-án a 13. Győri Sárkányhajó Fesztivál alkalmával. A rendkívül szoros versenyprogram kezdeteként minden csapatnak egy időmérő futamban kellett részt vennie, mely alapján három dimenzióba kerültek besorolásra. Az időmérő sorrend alapján az azonos dimenzióba kerülő csapatok feszültek egymásnak, hogy legjobb tudásukhoz mérten a maximumot nyújtsák. A több száz dragonos a sárkányhajózás szülővárosában 200 és 2000 m-es távokban is próbára tehette erőnlétét, melyek egyben világbajnoki távok is a júliusi megmérettetésen.

Tovább

Lapátok feszülnek egymásnak a sárkányhajózás szülővárosában

Egzotikus sárkányok kavarják fel a Mosoni Duna vizét szombaton, hogy az egyik leglátványosabb közösségi sportág csapatai vízre szálljanak a 13. Győri Sárkányhajó Fesztivál alkalmával. A fesztivál évad újabb állomásán a csapatok 200 és 2000 m-es távokban is próbára tehetik erőnlétüket, melyek sikeres teljesítése újabb felkészülési mérföldkövet jelent a szegedi világbajnokságra.

Tovább

Lezajlott a világbajnokság utolsó válogatóversenye

Múlt szombaton igazán különleges látványban lehetett részük azoknak, akiket a Lágymányosi öböl felé vitt az útjuk, ugyanis a 10. Budapesti Sárkányhajó Fesztiválon színpompás sárkányok tucatja vette birtokba a vizet. A több száz versenyző küzdelmét rengetegen kísérték tekintetükkel, hiszen a 12,5 m hosszú hajótestek látványa igazi különlegességnek számít. A remek hangulatú verseny a hagyományos fesztivál versenyszámok mellett komoly tétekről is szólt, ugyanis eldőlt, mely klubok legénységei indulhatnak a 10 személyes kishajós versenyben a nyáron, Szegeden megrendezésre kerülő világbajnokságon. Az eredmények alapján Premier Openben a Dunai Sárkányok Vác és Rába Sárkányhajó Club legénységeinek, Senior „B” Vegyes, valamint Senior „B” Open versenyosztályban pedig többek között a Dunai Sárkányok Vác és a Sugo Sárkányhajó Club csapatai nyerték el a júliusi világbajnokságra való kijutás jogát. Az összecsapások rengeteg feszült pillanatot tartogattak, hiszen sokszor a másodperc törtrészén múlott az, hogy kinek szurkolhatunk majd a napfény városában.

Tovább

Címvédő a Testnevelési Egyetem a fesztiválszezont indító Dunai Regattán

Minden idők legnagyobb versenyzői létszámával álltak rajthoz múlt hét szombaton az egyetemisták, hogy összemérjék melyik felsőoktatási intézmény sárkányhajós csapat evezi be magát a nyáron Szegeden megrendezésre kerülő 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság rajtvonalához. A látványos vízi megmérettetésben 18 hazai és a visegrádi országokból plusz egy lengyel csapattal is bővült a vízre szállók köre, így a sport szeretete ismételten bebizonyította közösségépítő erejét. A több mint 500 hallgató, akik saját intézményük hírnevét öregbítve küzdött a bajnoki címért két futamban versenyzett a több ezer fős közönség lelkes szurkolása mellett.

Tovább

Bravúros kezdéssel indult a szezon első szabadtéri sárkányhajós versenye

A téli felkészülési időszak után a múlt hétvégén óriási energiákkal és erővel rugaszkodtak neki a hazai sárkányhajós klubok, hogy a Baján megrendezésre kerülő 7. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságon végre nyílt terepen mérjék össze tudásukat. A napsütéses idő és a szép környezet egyaránt plusz lendületet adott a legénységek teljesítményéhez, amire szükség is volt az erőt próbáló 2, 4 és 8 kilométeres szakaszok megtételéhez. A versenyre kilátogató közönség már belekóstolhatott abba a felfokozott hangulatba, ami a július 17 és 22 között Szegeden megrendezésre kerülő 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságon is hullámként söpör majd végig a sárkányok hete keretében.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság