A hétvégi Ergo Magyar Bajnokság techikai okok miatt elmarad

A szombatra meghírdetett bajnokság, technikai okok miatt elmarad. A Covid járvány árnyékában, nem kockáztatunk. Bízunk abban, hogy jövőre találkozhatunk az Ergo Magyar Bajnokságon.

Tovább

1. Sárkányhajó Ergo Magyar Bajnokság

December 18.-án Baján kerül megrendezésre az 1. Sárkányhajó Ergo Magyar Bajnokság. A szervezők a tavalyi pandémiás időszakban nem tudták megrendezni a versenyt, de idén bíznak az oltások és a sportolók erejében, javában zajlanak a bajnokság előkészületei.

Tovább

Eredményes és eseménydús szezont zártak a sárkányhajósok

Rangos sportdiplomáciai siker. A Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) beválasztotta a Hírességek Csarnokába (Hall of Fame) Járosi Pétert. A Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, aki egyben az IDBF alelnöki tisztségét is betölti, a sárkányhajó sport fejlődése, népszerűsítése érdekében végzett munkájával érdemelte ki az elismerést.

Tovább

30 éves a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF)

Ugyan az idei világbajnokság és a nagyszabásúra tervezett ünnepi esemény elmaradt a koronavírus járványhelyzet miatt, de 2021. november 7-én, rendhagyó keretek között, on-line formában, megtartotta jubileumi ünnepségét a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF). A magyar Sárkányhajó Szövetség elnöksége a szeptemberben megrendezett 19. Sárkányhajó Magyar Bajnokságon egy 100m-es sprintfutammal, tortával és a jelenlévő sportolók koreográfiájával köszöntötte az IDBF-et fennállásának 30. évfordulója alkalmából.

Tovább

Dr. Mészáros János maradt az NVESZ elnöke

Tisztújító közgyűlést tartott kedden a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). A jellemzően a nem olimpiai sportágakat tömörítő sport köztestület eseményén többek között beszédet mondott Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is. A közgyűlés újabb öt évre egyhangúan az NVESZ elnökévé választotta Dr. Mészáros Jánost. Nem változott az általános alelnök és a szakmai alelnök személye sem: előbbi posztot továbbra is Járosi Péter, utóbbit pedig Galambos Péter tölti be. A sportágai közé pedig felvette a teqballt, amivel 62-re nőtt a testület tagszervezeteinek létszáma.

Tovább

Győri Sárkányhajó Fesztivál

Az elmúlt szombaton zárult Győrben az idei sárkányhajó fesztiválszezon. A hagyományos fesztiválon, kicsit csípős reggel után, hamar bemelegedtek a legénységek, és izgalmas, emlékezetes versenyzéssel örvendeztették meg a kilátogató nézőket.

Tovább

Nebuló Kupa és MEFOB egy napon Győrben

Október 1-én Győben, délelőtt a 17. Nebuló Kupa került merendezésre az általános és középiskolák legénységeinek részvételével, délután az Egyetemi Regatta 2021 - Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB zajlott a Mosoni-Duna holtágában. Mind a két verseny részvételi csúcsot hozott.

Tovább

Fesztivál a Királyok városában

A sárkányhajó fesztiválszezon utolsó előtti állomására került sor az elmúlt hétvégén, Székesfehérváron, a Csónakázó - tavon. Kínai doboktól volt hangos a város egyik legszebb és legromantikusabb helyszíne.

Tovább

Magyar Bajnokság az IDBF 30 évfordulója alkalmából

A Magyar Sárkányhajó Szövetség, 2021.09.18.-ra szervezte meg a nemzeti bajnokságát, mely alkalomból tisztelgett, a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) megalakulásának 30. évfordulója előtt. A magyar szövetség a bajnokság megszervezésével, köszönetét felezi ki az IDBF-nek, tagszervezeteinek, a modernkori sárkányhajózást megalapításáért, fejlesztéséért.

Tovább

19. Magyar Sárkányhajó Bajnokság

Izgalmas és színvonalas kűzdelmeket hozott a háromnapos bajnokság. Pénteken a 2000 m-es, szombaton a 200 m-es, vasárnap pedig az 500-es futamokat rendezték. De új versenyszámot is avattak, hiszen az a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) megalakulásának 30. évfordulója alkalmából - a magyar szövetség elnökének kezdeményezésére - jubileumi 100 m-es versenyfutamokra is sor került szombaton délután.

Tovább

Simi 2023

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2023. augusztus 7 - 13 között Pattayaban, Thaiföldön a 16. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon, 2023. szeptember 7 - 10. között Ravennában, Olaszországban a 19. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság