Sprintverseny a szeretet jegyében

Augusztus 28-án a szerbiai Bezdánban rendezték meg - egy év kihagyással - most már második alkalommal a 100 m-es sárkányhajó sprint versenyt. A verseny a Magyar Sárkányhajó Szövetség versenynaptárában is szerepel, hiszen a bezdáni klub és a szövetség között, több évre visszamenő baráti, sporttársi kapcsolat van.

Tovább

Nyári Sárkányhajós Gyermektáborok

Július és augusztus hónapokban, a szövetség több tagszervezete, idén is szervezett sárkányhajós gyermektáborokat, az általános és középiskolás korsztályok számára. A szövetség elnöke, Járosi Péter elmondta, nagyon fontos feladat az utánpótlás felkutatása, és fejlesztése. A most már öt éves utánpótlásfejlesztő programban, nagyon fontos szerepe van a nyári táboroknak.

Tovább

Kényszerpihenőt követően, ismét fesztivál volt Szombathelyen

Az elmúlt hétvégén egy év kihagyást követően, került megrendezésre a 8. Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivál. A versenyen négy kupában mérték össze erejüket a nagyrészt szombathelyi legénységek. De érkeztek csapatok Győrből és Nagykanizsáról is.

Tovább

Emlékezzünk! 10 éve lett világbajnok a magyar válogatott Amerikában

2011. augusztus 3., Egyesült Államok, Florida, Tampa Bay. Világbajnok a Premier Open 2000 méteren!!! „The Hungarians are flying!” Óriási küzdelemben, fullasztó időben, nagyszerű versenyzéssel világbajnok lett a magyar sárkányhajó válogatott Premier Open csapata 2000 méteren! Hogyan is történt?

Tovább

Edzőtábor Domboriban

Július 9-11.-én háromnapos összetartó edzőtábort szervezett a szövetség Domboriban a bő válogatott keretnek.

Tovább

Emléktábla avatás Domboriban

Július 3.-án szombaton felavattuk id. Sziklenka László szövetségünk örökös tiszteletbeli elnökének emléktábláját Domboriban.

Tovább

Nagy verseny, csúcs nevezéssel

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a 7. 10 Személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokság Domboriban. A verseny rekordszámú részvétellel zajlott. 120 legénység nevezett be a két napos bajnokságra. Szombaton a 200 m-es, vasárnap a 2000 m-es verseny zajlott.

Tovább

Sárkányhajóban is kezdenek a sárkányhajósok...

Szombaton a szövetség sportolói, klubjai, a sikeres Outrigger Magyar Bajnokságot követően sárkányhajókban is összemérik tudásukat.

Tovább

Napfény, szél és jó hangulat az Ourigger Magyar Bajnokságon

Vasárnap zárult a kétnapos outrigger sárkányhajó bajnokság Sukorón. A verseny mindkét napján magas színvonalon versenyeztek egymás ellen a klubok által nevezett versenyzők. Minden korosztályban erős döntőkre került sor. Az eredmények magukért beszélnek.

Tovább

Indul a 2021. évi versenyszezon

A Velencei Evezőspályán hétvégén, kezdetét veszi a Magyar Sárkányhajó Szövetség 2021. évi versenysorozata. Az 5. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság szombati napján a 150 m-es, vasárnapi napján az 1500 m-es vesrenyszámok kerülnek megrendezésre.

Tovább

Simi 2023

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2023. augusztus 7 - 13 között Pattayaban, Thaiföldön a 16. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon, 2023. szeptember 7 - 10. között Ravennában, Olaszországban a 19. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság