Tisztújítás a 25 éves Magyar Sárkányhajó Szövetségnél

Az elmúlt hétvégén Baján tartotta a Magyar Sárkányhajó Szövetség, az éves Küldöttgyűlését. A Küldöttgyűlésen tisztújításra is sor került. Újabb négy évre a szövetség elnökének választották Járosi Pétert, aki immár 20 éve, 2003 óta tölt be vezető pozíciót a sárkányhajó sport magyarországi irányító szervezetében.

Tovább

Elkezdődött a nyíltvizi sárkányhajó szezon Baján

Az elmúlt hétvégén szombaton Baján került megrendezésre a Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság. Az idén 25 éves Magyar sárkányhajó Szövetség, 12. alkalommal szervezte meg 15 éves Sugo Sárkányhajó Clubbal együttműködésben a bajnokságot. Különböző kategóriákban, 4 és 8 km-en versenyeztek a legénységek.

Tovább

NVESZ "ÉV SPORTOLÓI": Díjazták 2022 legjobbjait

A hatvanegy tagszövetség ernyőszervezeteként működő NVESZ a 2022-es világversenyeken eredményes sportolóknak, a Világjátékokon, a világbajnokságokon és Európa-bajnokságokon dobogós helyezetteknek adott át elismeréseket a Hilton Budapest hotelben megrendezett gálán. A Magyar Sárkányhajó Szövetség díjazott sportolói a tavalyi Európa-bajnokságon 200, 500, és 2000 méteren is aranyérmes kishajós női legénység tagjai lettek. A gálán, a lányok nevében a díjat Bilstein Barbara, és a felkészítő edző Túróczi Szabolcs vette át Járosi Pétertől a Nemzeti Versenysport Szövetség általános alelnökétől.

Tovább

Színvonalas versennyel, nagy részvevői létszámmal zajlott az év első versenye a sárkányhajósoknál

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a 9. Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság, amely egyben a hetedik Szarvasi Medencés Sárkányhajó Verseny volt. A versenyt a Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület, valamint a Magyar Sárkányhajó Szövetség közösen szervezte meg. Kemény összecsapásokban tesztelhették a sportolók az erőnléti állapotukat, hiszen több futamban meglehetősen látványos és fárasztó ütközetek is kialakultak.

Tovább

9. Medencés Sárkányhajó Nyilt Magyar Bajnokság, Szarvas

Február 11.-én kerül megrendezésre az év indító Magyar Bajnokság. Szeretettel várjuk a csapatokat, a nevezés elindult.

Tovább

Elkezdődött a jubileumi év

Negyed század a sárkányhajósportban, idén 25 éves a Magyar Sárkányhajó Szövetség! Sárkányhajó sikerekben is gazdag, boldog új évet kívánunk a 2023. évi szezonunk kezdetén! Nagy szeretettel vájunk mindenkit, az év során megrendezésre kerülő eseményeinkre. Az idei hazai és nemzetközi versenyeink, a jubileumi megemlékezés jegyében fognak telni.

Tovább

Áldott, Békés ünnepeket kívánunk

Áldott, békés ünnepeket kívánunk!

Tovább

Megtartotta hagyományos Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS)

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban tartotta éves díjátadóját, mely alkalomból a PTE PEAC Sárkányhajó legénysége átvehette az Év Egyetemi sportolójának járó kitüntetést.

Tovább

Tizenkét egyetem sárkányhajó legénysége vett részt az idei Dunai Regattán

2018 után ismét birtokba vették a Duna Parlament és Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közötti szakaszát a magyar felsőoktatási intézmények legkiválóbb evezős és sárkányhajós csapatai.

Tovább

Tizenhetedik alkalommal versenyeztek sárkányhajók a Csónakázó-tónál

Pénteken a Nebuló Kupával és az Egyetemi Regatta versenyével elkezdődött, szombaton reggel pedig a vegyes csapatok küzdelmeivel folytatódott a 17. Sárkányhajó Fesztivál Székesfehérváron.

Tovább

Simi 2023

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2023. augusztus 7 - 13 között Pattayaban, Thaiföldön a 16. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon, 2023. szeptember 7 - 10. között Ravennában, Olaszországban a 19. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság