Sikeres felkészülési hétvégén van túl a válogatott

Az augusztusban megrendezésre kerülő IDBF Nemzetek közötti Világbajnokságra készült együtt a hétvégén a válogatott egyik része (junior, senior) Domboriban, a másik része (premier) Győrben. Az időjárási körülmények kedveztek a felkészüléshez, hiszen nagyon meleg napsütéses időben kellett a napi három edzést teljesíteni. A thaiföldi klíma nehezen szimulálható itthon, de a hőség segít a szervezet és a sportolók felkészítésében.

Tovább

10 fős Magyar Bajnokság rekord részvétellel

Az elmúlt hét szombatján került megrendezésre a 10 személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokság, Domboriban. Az immár 5. alkalommal zajló versenyre, rekord nevezés érkezett, így a verseny, reggel nyolc órától, este hét óráig tartott, és az eredményhírdetés is közel egy órát vett igénybe.

Tovább

Sajtótájékoztató Szombathelyen

Az idei lesz a 7. Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivál. Mától nevezhetnek a csapatok az augusztusi 2–3-i megmérettetésre. Nagyon várják a helyi közösségek az eseményt, sokan érdeklődtek előzetesen, a versenykiírás előtt mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, aki a magyar sárkányhajósport 20+1., a szövetség húszéves évfordulója alkalmából emlékplakettet és egy könyvet adott át a polgármesternek.

Tovább

Thaiföldön zajlanak az idei IDBF Nemzetek Közötti Világbajnokság előkészületei

Az idei sárkányhajó világbajnokság rendezője Thaiföld, helyszíne Pattaya. Az elmúlt héten Járosi Péter az MSSZ elnöke, egyben az Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) alelnöke, hivatalos bejáráson vett részt a verseny helyszínén. A mind összesen négy napos kint tartózkodás tapasztalatairól az elnök úr a következő összefoglalót adta.

Tovább

Idén is sütött a nap Velencében

Az idén 45. alkalommal megrendezett olaszországi Vogalonga vizi fesztiválon, nagyon sok magyar sárkányhajó legénység szelte a tenger, és a csatornák habjait. A méltán népszerű "versenyen", nem csak sárkányhajókkal, hanem számtalan más kézzel hajtott vizi sport eszközzel vesznek részt a sportolók, és az olasz hagyományőrzők. A hangulat idén is fergeteges volt. Gratulálunk a magyar résztvevőknek!

Tovább

Lezajlott a 17. Sárkányhajó Magyar Bajnokság

Színvonalas, jó versenyzést hozott a 17. Magyar Bajnokság, melynek futamait ismét Domboriban szervezte a szövetség. A három napos verseny péntekén a 2000 m-s, szombaton a 200 m-s, vasárnap az 500 m-s versenyszámok kerültek megrendezésre. Az ifjúsági, premier és senior csapatok, sokszor kiélezett csatákat vívtak egymás ellen. A hétvége során kiemelkedően szerepeltek a premier osztályban a Kőrös és a Rába legénységei, senior korosztályban pedig a Dragon Aqua legénységei diadalmaskodtak. Gratulálunk a csapatoknak.

Tovább

Győri Nebuló Kupa és Fesztivál, csúcs részvételel

Az elmúlt pénteken rekord részvétellel került megrendezésre Győrben a Nebuló Kupa és első ízben a Centrum Kupa, majd szombaton a 15. Győri Sárkányhajó Fesztivál. A magas vízállás miatt, rendhagyó módon nem a Mosoni-Dunán, hanem a Mosoni-Duna holt-ágán az Aranypart 2-ön kerültek megrendezésre a versenyek.

Tovább

Sárkányhajós hétvégék következnek

Az egymást követő három hétvégén sok versenyzési lehetőségben lesz része a sárkányhajósportot művelőknek, és felejthetetlen látványban az eseményre kilátogató közönségnek.

Tovább

Az elmúlt hétvégén jól esett az eső és az evezés

Az emúlt hét vasárnapján extrém körülmények között zajlott a 3. Outrigger Magyar Bajnokság Sukorón, az evezős pályán. A verseny az utolsó erőpróba volt a premier versenyzők előtt, hiszen az eredmények tükrében a szövetségi kapitány kihirdette a 2019. évi IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság premier open versenyzői keretét.

Tovább

Tisztújítás a Magyar Sárkányhajó Szövetségnél

Az elmúlt hétvégén Baján tartotta a Magyar Sárkányhajó Szövetség, az éves Küldöttgyűlését. A Küldöttgyűlésen tisztújításra is sor került. Újabb négy évre a szövetség elnökének választották Járosi Pétert, aki 2003 óta tölt be vezető pozíciót a sárkányhajó sport magyarországi irányító szervezetében.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság