Vissza

Elsöprő győzelmet aratnak a magyar egyetemisták a sárkányhajó Európa-bajnokságon

A 2024-es raciecei 15. Nemzetek Közötti Európa-bajnokságon a 188 fős küldöttségből 18 egyetemi hallgató mérettette meg magát Premier és/vagy U24-es kategóriákban. Legnagyobb számban a győri Széchenyi Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem diákjainak szurkolhattunk, két fő pedig a Budapesti Műszaki Egyetem, illetve az Eötvös Lóránt Tudományegyetem hallgatója. Korábban nem látott sikereket értek el sportolóink, a legeredményesebb Európa-bajnokságon van túl a teljes nemzeti válogatott.

Elsöprő győzelmet aratnak a magyar egyetemisták a sárkányhajó Európa-bajnokságon

Kivétel nélkül, minden számban, amiben a magyar fiatalok a hullámok közé csaptak fényesen csillogó éremmel gazdagították hazánk eredményeit. A versenyzők összesen 9 arany, 4 ezüst és 1 bronz éremmel a nyakukban – mindössze 1 arannyal lemaradva- a második legeredményesebb nemzeti csapatnak bizonyultak az EB során az U24 és a Premier kategóriát figyelembe véve.

A magyar sárkányhajó válogatott - az összes korosztályt figyelembe véve holtversenyben - az éremtáblázat első helyén végzett. A 29 arany, 14 ezüst, és 5 bronz érem bizonyítja a magyar sárkányhajósport erejét.

A kétfordulós Sárkányhajó MEFOB Bajnoki rendszer eredményesnek bizonyul, ugyanis egyre több hallgató vált elkötelezett sárkányhajóssá és motiválttá, hogy professzionális szinten űzze a sportágat, ezért jövőre még nagyobb hangsúlyt fektetnek a sportág népszerűsítésére, nyilatkozta Járosi Péter a szövetség elnöke.

2025-ben a Brandenburg, Németország ad helyet a Nemzetek Közötti Világbajnokságnak, így a felkészülés nem áll meg, várják továbbra is az új hallgatók jelentkezéseit a sárkányhajó klubok.

 

Eredmények

U24 Open 2.000m small 1.
U24 Open 200m small 1.
U24 Open 500m small 1.
U24 Mixed 500m small 1.
U24 Mixed 200m Small 1.

U24 Mix standard kupa

Premier Open 2.000m small 1.
Premier Women 2.000m small 1.
Premier Women 500m small 1.
Premier Mixed 2.000m standard 1.

Premier Mixed 500m standard 2.
Premier Mixed 200m standard 2.
Premier Women 200m small 2.
Premier Open 200m small 2.

Premier Mixed 1.000m standard 3.
 

További hírek

Jul.
10.
Az éremtáblázat élén zárta az Európa - bajnokságot a magyar sárkányhajó válogatott

Az éremtáblázat élén zárta az Európa - bajnokságot a magyar sárkányhajó válogatott

Az Európa - bajnokságot követően elégedettek vagyunk a magyar válogatott teljesítményével, hiszen folyamatosan történelmet írtunk. A verseny négy napján keresztül vezettük az éremtáblázatot, amit csak akkor tud egy nemzet teljesíteni, ha minden korosztályban, minden távon egyaránt eredményes. A magyar sárkányhajó válogatott holtversenyben az éremtáblázat első helyén végzett. A 29 arany, 14 ezüst, és 5 bronz érem bizonyítja a magyar sárkányhajósport erejét, nyilatkozta a szövetség elnöke Járosi Péter.

Tovább
Jul.
07.
Továbbra is a nemzetek élén Magyarország

Továbbra is a nemzetek élén Magyarország

A Sárkányhajó Európa – bajnokság harmadik versenynapján a magyar válogatott 8 arany, 6 ezüst, és 1 bronz érmet szerzett amivel stabilizálta első helyét a nemzetek közötti éremtáblázaton. A 200 m-es versenynapon is sikerült minden korosztályban eredményesen szerepelni.

Tovább
Jul.
06.
Minden idők legeredményesebb versenynapja, a magyarok vezetik az éremtáblázatot

Minden idők legeredményesebb versenynapja, a magyarok vezetik az éremtáblázatot

A Sárkányhajó Európa – bajnokság második versenynapján a 2000 m-es versenyszámokat rendezték meg. A magyar legénységek magabiztos, látványos versenyzésükkel 13 érmet szereztek. A nemzeti himnuszt 12 alkalommal játszották el, így a közönségnek volt alkalma megtanulni a magyarság nemzeti imádságát.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság