Vissza

Csúcsokat döntenek a dragonosok

Sikeres VB felkészüléssel és eredményes EB válogatóval zárult a Magyar Bajnokság Fadd-Domboriban

Húzd, húzd, bírod még… Ilyen és ehhez hasonló harsogással bíztatták a dragonosokat július 8-10 között Fadd-Domboriban  a 16. Sárkányhajó Magyar Bajnokságon, ami a magyar csapatok utolsó nagy megmérettetése volt az 5 hét múlva elrajtoló Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság előtt. Szikrázott a tűz a csapatok szemében, ahogy a háromnapos bajnokság során újra és újra megmérettették magukat a 200, az 500 és a 2000 m-es távok teljesítésekor.

Bár a figyelem teljes fókusza a nyári világbajnokságra koncentrálódik a hétvége valódi tétje az augusztusban Brandenburgban megrendezésre kerülő 13. EDBF Nemeztek Közötti Európa – bajnokságra való válogató volt – mondja Sziklenka László, akit a világ egyik legjobb kormányosaként tart számon a sárkányhajós társadalom és, akinek köszönhetően 1997-ben hazánkba is eljutott ez a rendkívül színes és közösségépítő sport.

Járosi Péter a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke szerint az eddig legsikeresebb magyar bajnokságot tudhatja maga mögött a szövetség, ugyanis soha nem volt még ilyen magas az induló csapatok száma, mint a múlt hétvégén.   A 12 egyesületből és 4 szabadidős csapatból összeálló mezőnyben kiemelten jól szerepeltek a Dunai Sárkányok Vác és a Rába Sárkányhajó Club sportolói. A nők közötti megmérettetésben a váciak mellett a Körös Dragon SE és a Lapátolók csapata volt az, akik kiemelkedtek a mezőnyből – mondja Sziklenka László. Minden egyes lapáthúzásnál érezhető volt, hogy a csapatok ezt a 3 napot a világbajnokságra való felkészülés utolsó nagy erőpróbájaként aposztrofálják, hiszen voltak csapatok, akik erőn felül teljesítve duplázták, sőt triplázták a rajthoz állások számát.

A pénteki nyitány fergetegesen sikerült és annak ellenére, hogy a szombati kedvezőtlen időjárás miatt két alkalommal is szüneteltetni kellett a versenyt a döntő futamokat végül sikerült gördülékenyen lebonyolítani. Vasárnap pedig az 500 m-es futamokat a kellemes idő, a jó hangulat és a sportszerűség szelleme hatotta át.

Úgy látszik tehát, hogy 2018-ban soha nem látott magaslatokba szárnyalnak a sárkányok, hiszen sorra dőlnek meg az előző évek résztvevői létszámai, amit májusban a Dunai Regatta indított, majd folytatódott Fadd – Domboriban végül júliusban az év magyarországi sporteseményén csúcsosodik ki a sárkányok elsöprő ereje. Várunk mindenkit Szegeden július 17-22 között. Sárkányok hete – Légy a részese Te is!

További hírek

Mar.
04.
Edzőtábor és szakmai nap Tatán

Edzőtábor és szakmai nap Tatán

Az elmúlt hétvégén háromnapos edzőtáborban vettek részt az U18, U24, és Premier életkorú sportolok a Tatai Edzőtáborban. Az edzőtábor elsődleges célja melyet maximálisan sikerült megvalósítani, az utánpótlás, és a premier válogatott keret tagjainak összetartása, kondicionális teljesítőképességének felmérése, fejlesztése, közösség fejlesztés és csapatépítés. A harmadik napon vasárnap, a szövetség 2024. évi sportszakmai napja került megrendezésre, ahol több sportágspecifikus szakmai előadást és a HUNADÓ tájékoztatóját hallgatták meg a sportolók és a klubok vezetői.

Tovább
Feb.
29.
NVESZ Év Sportolói Gála – 64 kiváló sportembert díjaztak

NVESZ Év Sportolói Gála – 64 kiváló sportembert díjaztak

Díjazott a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ)! A 62 szövetséget képviselő sportköztestület a Budapest Marriott Hotelben megtartott gáláján 37 szövetség 64 sportolója vehetett át díjat a 2023-ban nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért. Az NVESZ Év Sportolója díjra az egyes sportszövetségek jelölték a legsikeresebb versenyzőket. Ők valamennyien kimagasló eredményeket értek el a világ- és Európa-bajnokságokon, vagy éppen a Küzdősportok Világjátékán. A hagyományoknak megfelelően az NVESZ-gáláján adták át a dr. Leyrer Richárd díjat is.

Tovább
Feb.
11.
10.  Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság

10. Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság

Szarvason 8. alkalommal rendeztek medencés sárkányhajó versenyt. A Magyar Sárkányhajó Szövetség ebben az évben is a Körös Dragon SE-t bízta meg a Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság rendezésével, így a szövetség részéről jubilált a rendezvény, hiszen ez volt a 10. medencés bajnokság. 72 nevezés érkezett a rendezvényre, ahol összesen 124 futamban mérkőztek meg az ellenfelek egymással. A kategóriák változatlanok voltak az előző évekhez képest.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság